Uw product

Zandgietwerk

Wij zijn al ruim 10 jaar marktleider in de productie van aluminium zand gegoten warmtewisselaars voor de wereldwijde verwarmingsindustie. Daarnaast produceren wij ook voor andere markten waarin zandgietproducten kunnen worden gebruikt. Denk hierbij aan de duurzame energiesector, medische industrie, automotive, machinebouw, bouw en defensie. Wij produceren in opdracht van onze klanten warmtewisselaars op hun specificaties voor hun producten.

Hoogstaande techniek

Wij beheersen op dit moment als enige in de markt specifieke giettechnieken om producten te gieten. Onze ervaring, technisch inzicht en de partners waarmee wij samenwerken, stellen ons in staat deze complexe kern intensieve producten te realiseren. Sinds 2008 zijn wij als eerste gieterij in de wereld ASME-gecertificeerd, zodat onze klanten ook aan de Verenigde Staten kunnen verkopen.

Naast het hoge technische niveau, zijn wij ook organisatorisch sterk. We zijn in staat om honderden verschillende producten te produceren en kunnen daarbij flexibel opereren. We gieten onze producten van een paar honderd gram t/m 50 kilo in één keer en hebben zelfs de mogelijkheid om tot 200 kilo te gieten. Productiebatches kunnen snel opgestart worden en waar nodig gewisseld, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Zandgieten is een ambacht. Deze oude techniek is inmiddels zo gemoderniseerd waardoor men op industriële schaal onderdelen kan gieten in verschillende metaallegeringen. De gietvorm wordt hierbij met behulp van een model vervaardigd. Zandgieten wordt vaak toegepast bij kleinere series maar ook bij geautomatiseerde processen voor grote aantallen. Zandgieten is uitermate geschikt om met een relatief lage investering producten te gieten van gemiddelde tot grote afmetingen. Eventuele veranderingen in de vorm van het gietstuk kunnen veelal probleemloos worden aangebracht.

Waar kunnen we u mee helpen?